De fleste får et helt klart billede af hvad terapi er når de hører ordet terapi. De tænker, at der er tale om et lidt mørkt rum med en meget seriøs person, der rådgiver en anden person. De tænker, at der altid er tårer involveret og at det altid er de helt dybe følelser der er i spil. Mange af disse ting kan naturligvis også sagtens passe i nogle tilfælde. Af og til er det dog helt anderledes.

For meget ofte vil det være sådan, at man faktisk kan have mange andre former for terapi. Man kan nemlig også have nogle mere alternative former for terapi. Blandt andet kan man have det såkaldte tegneterapi. Som navnet viser er det en form for terapi hvor man tegner. Det gør man på en måde, der er med til at gøre, at man går ind i sig selv. Man bliver klogere på hvem man er. Man lader penslen tegne på papiret og på den måde vil man få nogle følelser ud som man måske ikke vidste man havde.

Oplev terapi udenfor

Faktisk behøver terapi heller ikke altid at foregå indenfor siddende. For der findes også andre alternative former for terapi. Det kan være hvis terapeuten ønsker at give patienten en helt anden fornemmelse og følelse. Hvis man for eksempel vil have, at vedkommende skal mærke sig selv, kan det være svært når man sidder i et forholdsvis pænt kontor. Man føler sig måske ikke helt så hjemme og det kan have en afsmittende effekt på hvordan man har det i kroppen.

Meget terapi bør faktisk starte i kroppen for det er jo den vi har med os overalt. Så når man i terapi får at vide, at man skal mærke kroppen, kan det være svært hvis man sidder ned.

Derfor er der mange terapeuter, som vælger at have en lidt alternativ tilgang til terapi. De siger nemlig, at folk skal gå udenfor og på den måde føle noget specielt. Det er der mange der kalder en form for naturterapi. Det kan måske virke mærkeligt, at naturen kan have så stor en magt over ens velbefindende. Ikke desto mindre er det dog rigtigt. Hvis både terapeut og patient har det godt med det kan det være en rigtig god ide at gå ud og gå en tur. For på den måde ser man ikke hinanden i øjnene og man kan nyde hvordan naturen åbner sig for en.